ממצאים בבדיקת אולטרסאונד של בלוטת התריס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

בבדיקת אולטרסאונד של בלוטת התריס נמצאו הממצאים הבאים: אונה ימנית מוגדלת במקצת עם קשרים עד 0.9 ס"מ. אונה שמאלית מוגדלת במקצת עם קשר היפואקוגני 0.9 ס"מ עם גבול בלתי סדיר עם הסתיידויות די עדינות. היפווסקולרי להמשך בירור על ידי ניקור. פרט לכך מספר קשרים עד 1.4 ס"מ. איסטמוס עם קשר היפואקוגני 0.5 ס"מ. אין סימני לחץ על הקנה והקנה בקו אמצע. אין דחיקה של כלי הדם צואריים. מה פשר התוצאות?

תשובה:
מה היתה הסיבה לעריכת הבדיקה? האם ביצעת גם בדיקות דם של בלוטת התריס? עלי לראות גם תשובות של הבדיקות האלה. אזור היפוווסוקלרי משמעו שהאזור לא מקבל זרימת דם מספקת, ושיש צורך בבירור על ידי ניקור המקום. בנוסף, העובדה שיש קשריות מעט מוגדלות מעידה על דלקת כלשהי, אך לצערי, ללא תשובות לעוד בדיקות לא אוכל לעזור מעבר לכך. פני עם תוצאות בדיקת האולטרסאונד לרופא המשפחה, ואם צריך, לאנדוקרינולוג. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד