לחץ דם נמוך
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 60, נכה (בגלל תאונה שעברתי מזמן. לחץ הדם שלי הוא 60/90. הוא נע בין 68-55 על 99-84. אני עייף, לא תמיד, בעיקר אחרי יציאה בשירותים (פעם ביומיים), ואפילו כמה שעות אחרי, וגם משעות אחר הצהרים אני עייף עד שאני נרדם. כאשר אני קם משכיבה לישיבה, אני עיי

תשובה:
התופעה של נפילת לחץ דם בשינוי תנוחה משכיבה לישיבה ולעמידה נקראת תת לחץ דם תנוחתי. זו בעיה מוכרת ושכיחה, והיא משמעותית יותר באנשים עם אנמיה, התייבשות או בעיות נוירולוגיות, במיוחד פגיעות ביכולת ללכת ולהפעיל את הגפיים התחתונות. גם נפילת לחץ דם לאחר מתן שתן או יציאה היא בעיה מוכרת ושכיחה. באנשים שנפגעו בעמוד השדרה ישנה לעיתים תופעה של נפילת לחץ דם בסמוך מאד לפגיעה, אך זה לא המצב שלך. לחץ הדם הנמוך אינו מעיד על חולשה של הלב. הרופא שאמר שכשתחזור ללכת לחץ הדם יעלה כנראה צודק. בכל מקרה, אם אתה לא מרגיש טוב, שווה להיבדק על ידי רופא המשפחה לראות שהדופק סדיר ותקין, לבדוק אם אתה סובל מתת לחץ דם תנוחתי, לעשות בדיקות דם בסיסיות (המוגלובין, מלחים וכו') ואולי להוסיף בדיקות אחרות. הקפד על שתיה מספיקה ואל תקמץ במלח. במקרים קיצוניים של לחץ דם נמוך, או תת לחץ דם תנוחתי, אפשר להשתמש בתרופה שמעלה את לחץ הדם. ד"ר קרן מאיר-שפריר - אינפומד