הסיבות לדימום מהאף
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/01/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

הנני בת 34 ובילדותי סבלתי מדימומים מהאף. בחודשיים האחרונים תופעה זאת חזרה על עצמה מספר פעמים, פעם דימום רב ופעם דימום קל. מה גורם לדימום מהאף באופן מפתיע? כיצד לנהוג?

תשובה:
דימום מהאף (Epistaxis) יכול לנבוע מסיבות רבות. הסיבות השכיחות הן פגיעה ברירית האף וקרע של כלי דם קטנים באזור. הדבר יכול להיגרם מחיטוט באף, מגופים זרים, מיובש של הריריות או מקינוח יתר בזמן זיהום חריף של דרכי האוויר העליונות או בעת התקף אלרגיה. סיבות נוספות הן: פוליפים, גידולים או כלי דם אבנורמליים (בדרך כלל עקב בעיה מולדת). סיבות נדירות יותר הן טראומה קשה, יתר לחץ דם מאוד קשה וכו'. ברוב המקרים הדימום קטן ופוסק תוך זמן קצר (אף על פי שלמראית עין מדובר בכמות דם עצומה). דימומים מאסיביים או חוזרים פעמים רבות הם בד"כ פחות שכיחים ומצריכים בירור נוסף. בזמן הדימום הדרך הטובה לנהוג היא לחץ מקומי אשר יוביל להיווצרות קריש דם באזור המדמם שיפסיק את הדימום. באם הדימום חוזר על עצמו, עלייך לפנות לרופא אף אוזן גרון לצורך בדיקה והערכת המצב.