ניתוח החלפת ברך
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

האם לאחר הניתוח להחלפת מפרק הברך יהיה לי צורך בהמשך טיפול שמרני?

תשובה:

טיפול שמרני בשינויים ניווניים של מפרק הברך כוללים פעילות גופנית מתונה, ירידה במשקל, טיפול פיזיותרפי ותרופות נוגדות כאבים ודלקת. לעיתים ישנו צורך בהמשך טיפול שמרני על מנת להביא לאחוזי הצלחה גבוהים יותר בניתוח. מובן כי מטרת הניתוח הסופית היא להביא לשיפור תפקודי ללא כל האמצעים המוזכרים, אולם הראו כי ירידה במשקל וטיפול פיזיותרפי הם בעלי חשיבות גבוהה מאד להצלחת הניתוח ולכן מומלצים. לגבי תרופות נוגדות דלקת או זריקות סטרואידים למפרק, לרוב אין צורך בהם לאחר הניתוח.