לפני כעשרה ימים הרגשתי לא טוב, בליווי שקדים נפוחים, כאבי גב תחתון ותחושה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/12/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

לפני כעשרה ימים הרגשתי לא טוב, בליווי שקדים נפוחים, כאבי גב תחתון ותחושה כללית רעה. לאחר כשלושה ימים התחלתי לחוש טוב יותר, אך אז החל שיעול שהלך והתגבר במשך מספר ימים. כיום, בעיקר מדי ערב אך לעיתים גם במשך היום, אני נתקף בשיעול יבש טורדני שנמשך עד 4 בבוקר. ניסיתי לחזור לשגרה גם בתחומי הספורט אך השיעול לא מפסיק. ברצוני לציין שקודם למחלה ביצעתי בדיקות נשימתיות והכל היה מעל לממוצע. כמובן שבמשך זמן זה ביקרתי אצל הרופא, אשר בעיקר חשש מדלקת ריאות, אך לאחר בדיקת סטתוסקופ שלל זאת ונתן לי כדורים נגד שיעול שכמובן אינם עוזרים. ברצוני לציין שהשיעול קורה בעיקר בשכיבה, וקייימת תחושת גירוי ונימול במערכת הנשימה שקודמת וגורמת לשיעול. מעבר לכך אני אדם בריא לא מעשן וספורטאי.

תשובה:
שלוש אפשרויות מסתמנות מסיפורך: האחת, שמשנית לזיהום ויראלי וצינון לקית בברונכיטיס, כלומר בדלקת וזיהום משני חיידקי או ויראלי בדרכי הנשימה, שמצריך קרוב לוודאי טיפול אנטיביוטי. השניה, שמדובר בתקופה זמנית של דרכי אוויר היפר-ראקטיבים בדומה לאסתמה, לאחר המחלה הויראלית, דבר המצריך טיפול באינהלציות. שלישית, שמדובר בהפרשות שמקורן מהאף ומהסינוסים, שבשכיבה זולגות אל הלוע ואל מערכת הנשימה העליונה ומגרות את רפלקס השיעול. לשם בירור וטיפול, תצטרך לחזור לרופא שלך, לאחר שאמרת לו שהכדורים לא עזרו, ולנסות לברר במה מדובר.