ממצאים של ציסטה, קשרית ובקע בבדיקת CT
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 62. עשיתי בדיקת טומוגרפיה ממוחשבת (בדיקת CT). התוצאה: ציסטה פראלבית בכליה שמאל, בקע היאטלי בינוני גדול, קשרית באדרנל שמאל בגודל 2.5 על 1.6 בצפיפות 10-HU. מה אני אמורה להבין?

תשובה:
ציסטה היא שק עגול מלא נוזל. ציסטה בכליה היא ממצא שכיח ושפיר ברוב המקרים. בקע היאטלי הוא התבלטות של הקיבה היוצאת מחלל הבטן דרך הסרעפת לתוך בית החזה. אם הבקע גורם בעיות כמו כאבים בחזה, צרבת קשה או קושי באכילה, לעיתים נחוץ ניתוח לתיקון הבקע. מומלץ להתייעץ על כך עם כירורג. קשרית היא ממצא רקמתי עגול. קשרית באדרנל, בדומה לציסטה בכליה, היא ממצא שכיח ושפיר לרוב. לעיתים רחוקות יש צורך לקחת ביופסיה מממצא כזה. לא ציינת מדוע בוצעה הבדיקה ומהם התסמינים, ולכן ההתייחסות שלי מאוד כללית. פני לרופא המטפל עם התוצאה כדי לשקול צורך בבירור נוסף. איחולי בריאות ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד