דלג לתוכן

סטרואידים בהריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 14/02/2010 תאריך עדכון: 16/05/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 31. לקחתי כדורי סטרואידים 20 מ"ג במשך 5 ימים, ולאחר מכן 10 מ"ג במשך 3 ימים, ואז 5 מ"ג במשך עוד 3 ימים. הטיפול היה בשל פריחה חריפה בעור. רק עכשיו אני יודעת שבדיוק בתחילת הטיפול בסטרואידים נכנסתי להריון. האם ישנה בעיה בכך, והאם אנ

תשובה:

תרופה המכילה סטרואידים שייכת לקטגוריה B בהריון, כלומר לקבוצת התרופות שמחקרים הראו שאין עדות חד-משמעית שהן גורמות להתפתחות מומים בעובר אם נוטלים את התרופה בהריון, ולכן ניתן להשתמש בתרופה בהריון אם יש אינדיקציה משמעותית המצדיקה שימוש שכזה. במקרה שלך מדובר במינון נמוך יחסית שנלקח רק במשך תקופה קצרה בתחילת ההריון, ולכן איני רואה מקום לחשש. שיהיה הריון בריא וקל! ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר עיסאם ראבי
ד"ר עיסאם ראבי כירורגיה
ד"ר ג'מאל אסדי רפואה אסתטית
ד"ר ג'מאל אסדי רפואה אסתטית רפואה אסתטית
ד"ר ריטה ברון
ד"ר ריטה ברון גסטרואנטרולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו