סרטן השד
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מהו השוני של גידולים סרטניים בשד אשר מתפתחים אצל נשים צעירות?

תשובה:

תהליך האבחון של סרטן השד אצל נשים צעירות (אשר נמצאו מתחת לגיל 40) מסובך יותר מכיוון שרקמת השד שלהן בדרך כלל צפופה יותר מאשר אצל נשים מבוגרות יותר. בנקודת הזמן אשר בה ניתן לחוש בגוש אשר התפתח ברקמת השד של אישה צעירה, הסרטן נמצא בדרך כלל בשלב מתקדם. יתר על כן, גידולים של סרטן השד אצל נשים צעירות יכולים להיות תוקפניים יותר ורבי עוצמה, והם נוטים להגיב פחות לטיפולים. נשים צעירות אשר מאובחנות כחולות בסרטן השד הן בדרך כלל בעלות הזחה גנטית בגנים BRCA 1 ו- BRCA 2. השתהות באבחון גידולים סרטניים בשד היא בעיה נוספת. חלק גדול מן הנשים הצעירות אשר מתגלות כחולות בסרטן השד נוטות להתעלם מסימני האזהרה המוקדמים, כגון הופעת גוש בשד או הפרשות חריגות, מכיוון שהן חושבות שהן צעירות מדי בכדי לחלות בסרטן השד. מרבית הנשים חושבות כי הן צעירות מדי על מנת לחלות בסרטן השד, ונוטות לחשוב כי הופעתו של גוש מצביע על ציסטה לא מזיקה או גידול שפיר אחר. חלק מן הצוותים הרפואיים נוטים גם הם לאבחן גושים המופיעים בשדיהן של נשים צעירות כציסטות ומאמצים את גישת ה"נחכה ונראה".