המשמעות של עליה של קראטינין ואלבומין בשתן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/06/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 71. עקב קשיים בהליכה, התכווצויות בשרירי הבטן וכאבי גב תחתון, עשיתי בדיקות, וביניהן קיבלתי את התשובה: MICROALBUMIN / creat -malb

תשובה:
אני בן 71. עקב קשיים בהליכה, התכווצויות בשרירי הבטן וכאבי גב תחתון, עשיתי בדיקות, וביניהן קיבלתי את התשובה: MICROALBUMIN / creat -malb האם יש משהו לא טוב? לא ציינת את מחלות הרקע שלך ואת תוצאות שאר בדיקות הדם, ולכן העזרה שאוכל לתת היא מוגבלת. בדיקה זו בדרך כלל נעשית כדי לראות את תפקוד הכליה במחלות כרוניות הפוגעות בה, כגון סוכרת ויתר לחץ דם. במחלות כרוניות אלו הפגיעה הכלייתית גורמת להופעת חלבון בשתן. לעיתים יש מעט חלבון בשתן גם לאחר מצבים של חום או לאחר פעילות גופנית מאומצת. אצל אנשים מסוימים יש מעט חלבון בשתן רק במצב עמידה ולא במצב שכיבה. בכל המצבים האלה תופעת הפרוטאינוריה (חלבון בשתן) הקלה איננה מסוכנת ולא גורמת למחלה. רמות חלבון בשתן היא נורמלית כאשר היחס בין האלבומין לבין הקראטינין הוא 0 ל-30 מק"ג אלבומין למ"ג קראטינין. יחס של בין 30 ל-300 מק"ג אלבומין למ"ג קראטינין נחשב למיקרואלבומינוריה. נראה שהתוצאה שקיבלת היא בגבולות הנורמה, אך אינני יודעת את הערכים של שאר תפקודי הכליה שלך, ולכן אני ממליצה לפנות לרופא המטפל לבירור התוצאות. בהצלחה, ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד [06/05/2008]