מתח בשרירי הלסת שקשור לחרדה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/06/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 52. בהוראת פסיכיאטרית אני לוקח 3 כדורי ציפרלקס ביום עקב OCD. כעת הפסיכיאטרית רוצה שאקח גם קלונקס עקב מתיחת שרירי הלסת. מה דעתכם?

תשובה:
אצל אנשים הסובלים מהפרעות חרדה ישנו לעיתים קרובות מתח שרירים מוגבר, ואחד האזורים המועדים לפורענות הוא אזור הלסת. המתח גורם לתחושות לא נעימות, לעיתים לכאב ראש כרוני, ולפעמים גם למצב של חריקת שיניים בשינה, שעלול, עם הזמן, לפגוע בשיניים. הטיפול בקלונקס במצב הזה יעיל, אך יש לו חסרונות, כיוון שבשימוש ממושך, קלונקס היא תרופה שעלולה לגרום להתמכרות ולהשפעה שלילית על העירנות ועל הריכוז. אני ממליצה להתחיל את הטיפול עם קלונקס, כדי לקבל את ההקלה בטווח הקצר, אך לזכור שזה צריך להיות טיפול מוגבל בזמן, למשך לשבועות או חודשים בודדים, ובינתיים לחפש טיפול בשיטות הרפייה או ביו-פידבק, כדי למצוא פתרון לטווח הארוך. בהצלחה, ד"ר איילת אביטל-מגן - פסיכיאטרית