הטיפולים הקיימים לשפיכה מוקדמת
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 31, סובל מסף גירוי נמוך, כך שכמעט כל חיכוך מביא לזקפה, בלי קשר למשיכה מינית וגם לשפיכה מוקדמת, ושני הדברים מאוד מפריעים לי. ראיתי אתרים שמדברים על "הגדלת הפין" באמצעות הרחבת נימי הדם בו. אם ה"שיטה" הזו באמת נכונה רפואית, האם היא יכולה לסייע לפתור את שתי הבעיות שלי?

תשובה:
שפיכה מוקדמת נחשבת לבעיה המינית השכיחה ביותר בגברים. קשה להגדיר אותה הואיל שמדובר במשהו מאד סובייקטיבי של המטופל, אולם בעיה זו נחקרה ונבדקה רבות. טיפול בשפיכה מוקדמת צריך להיעשות מול אורולוג מומחה, על מנת שיהיה מעקב אחר הטיפול והצלחתו. ישנם טיפולים רבים בשפיכה מוקדמת, החל בטיפול פסיכולוגי בשיחה, דרך טיפול מקומי ועד לטיפול תרופתי. ניתוח להגדלת פין אינו מיועד לטיפול בשפיכה מוקדמת או בגירוי מיני. קרם המכיל חומר מאלחש (כדוגמת לידוקאין), הוא אחד מהטיפולים האפשריים. הרעיון שעומד מאחורי שימוש בתכשיר זה הוא הקטנת התחושה בפין, ובכך הארכת זמן קיום היחסים טרם השפיכה. בשני מחקרים שנעשו בשנים האחרונות הוכח כי שימוש בקרם מאלחש מאריך את הזמן עד לשפיכה. אולם ריכוז גבוה מדי של הקרם הוביל לאלחוש מוגזם עד כדי חוסר הגעה לזקפה, או לשפיכה מאד מאוחרת, מעל 30 דקות לאחר החדירה. אם אתה מעוניין בניתוח להגדלת הפין, היה מודע לאפשרות שהניתוח לא יפתור את הבעיות, אלא רק יגדיל את הפין. לעוד מידע, אני מציעה שתפנה להערכת אורולוג. בהצלחה. ד"ר נעמה זנזורי - אינפומד