לולאות מעי מורחבות בסקירת מערכות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 26, בהריון, נמצאת כעת בשבוע ה-27. לפני כשבוע וחצי עשיתי סקירת מערכות שנייה, והרופא אמר לי שהמעיים מורחבים ושהכליה בגודל של 5 מ"מ, ואז העלה בפני כל מיני אפשרויות, כמו ציסטיק פיברוזיס וגם את האפשרות שזה לפעמים רק נראה כך, ובלידה הכל מסתדר.

תשובה:
קשה מאוד להעריך את הממצא מבלי לבדוק ולראות את התמונה. פעמים רבות, למרות שבבדיקת אולטרסאונד ניתן לראות לולאות מעיים מורחבים, בבדיקה חוזרת, או לאחר הלידה, מתברר שהממצא נעלם או פשוט אינו, בדיוק כפי שהסביר לך רופאך. לפעמים הרחבה כזו צריכה להדליק נורה אדומה, שכן היא יכולה לרמז על מחלות שונות כמו ציסטיק פיברוזיס, זיהומים שונים, בעיות התפתחותיות ועוד. בדרך כלל, כאשר מופיע ממצא שכזה, ההמלצה היא לפנות לייעוץ גנטי, על מנת לברר את התופעה לעומק. מעבר לכך, אין סיבה להילחץ, שכן כפי שהסברתי, פעמים רבות מסתבר שלמרות הממצא, הכל כשורה. אני ממליצה לגשת לייעוץ גנטי ולשקול אפילו בדיקת אולטרסאונד נוספת. לגבי שאלתך על ציסטיק פיברוזיס, זוהי מחלה גנטית שעוברת בתורשה רצסיבית. מידע נוסף על המחלה תוכלי למצוא כאן: http://www.infomed.co.il/glossary/g_3371.htm