אני שוקל לצאת לטיול עם אבי, החולה במחלת האלצהיימר. האם יש צעדים מיוחדים שעלי לנקוט?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני שוקל לצאת לטיול עם אבי, החולה במחלת האלצהיימר. האם יש צעדים מיוחדים שעלי לנקוט?

תשובה:

הדבר החשוב ביותר שיש לעשות כאשר נוסעים עם חולה אלצהיימר, הוא לתכנן מראש, לנסות לצפות מה יהיו הצרכים של החולה ולהיות מוכנים לכל שינוי ולכל בעיה. בעת התכנון יש להתחשב בשלב בו נמצאת המחלה ולבדוק אם יש דפוסי התנהגות מסוימים, שעלולים להיות מושפעים כתוצאה מההתרחקות מהבית. כדאי לצאת תחילה לטיול קצר, על מנת לבדוק את תגובתו של החולה לנסיעה. להלן המלצות מספר נוספות שכדאי לשקול:

· כדאי לתכנן פעילויות שהחולה יכול לבצע במהלך הנסיעה.

· לעולם אין לעזוב אדם הלוקה בשיטיון לבדו במכונית.

· כדאי לתכנן עצירות למנוחה.

· במידה והטיול כרוך ביותר משש שעות של נסיעה, כדאי שיתלווה אליכם נהג נוסף.

· במידה והחולה נסער פתאום בזמן הנסיעה, יש לעצור את הרכב מיד בהזדמנות הראשונה.

· כדאי לצאת לחופשה במקום שהחולה מכיר.

· במידה והחולה נסער בקלות, מומלץ להימנע ממקומות צפופים מאד.

· במידה והחולה לא טס במטוס מעולם, כדאי להגיע בנסיעה, אם ניתן.

· כדאי להודיע לצוות של חברת התעופה ושל המלון, שאתה נוסע עם אדם שזכרונו לקוי ולוודא שהחולה נושא על גופו פרטים מזהים.

· חשוב לזכור: אחריותך כמטפל נמשכת גם במהלך החופשה.