קבלת מחזור אחרי נטילה רצופה של גלולות סרזט
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני לוקחת סרזט כבר תשעה חודשים רצוף ללא הפסקה ואיני מקבלת וסת בכל תשעת החודשים האלה. הפסקתי לפני שבוע, ועוד לא קיבלתי וסת. כמה זמן לוקח לקבל וסת לאחר שמפסיקים לקחת את הגלולות אחרי תקופה כה ארוכה וממושכת?

תשובה:
קשה לחזות מראש לאחר כמה זמן תקבלי מחזור. לאחר שימוש בגלולות בכלל ובסרזט בפרט, המחזור יכול להופיע לאחר מספר ימים מההפסקה, או לאחר מספר חודשים. אם בעוד חודשיים עדיין לא תקבלי מחזור, גשי לרופא המטפל לבדיקה. מובן שבזמן שאת לא משתמשת בסרזט, עליך להשתמש באמצעי מניעה אחר, אלא אם כן את רוצה להיכנס להריון. אם את מנסה להיכנס להריון, גשי לרופא המטפל עוד קודם. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד