אתמול שמעתי בחדשות על תרופה חדשה מהפכנית נגד אלצהיימר ו/או דימנסיה. לא
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/05/2004
1 דקות קריאה
שאלה:

אתמול שמעתי בחדשות על תרופה חדשה מהפכנית נגד אלצהיימר ו/או דימנסיה. לא קלטתי במה מדובר לכן אבקש מכם ליידע אותי התרופה שמה אולי memantin או משהו אחר. נא ליידע אותי ולספק לי פרטים עליה ואיך ניתן להשיגה.

תשובה:
כנראה שאתה מתכוון לתרופה בשם אביקסה (שם מסחרי - Ebixa; שם גנרי - ממנטין - memantine). התרופה עובדת במנגנון חדש ושונה מכל התרופות האחרות למחלת האלצהיימר. אביקסה חוסמת רצפטורים מסוג NMDA וכך עוזרת לבטל את ההשפעה המזיקה של מעביר עצבי שהנו טוקסי בכמות גדולה הקרוי גלוטמאט. אביקסה מיועדת בראש ובראשונה עבור חולים בשלב הביניים או המאוחר של מחלת אלצהיימר ובנוסף היא יעילה גם לאנשים בשלב המאוחר של דמנציה ווסקולרית. במספר מחקרים נמצאה כמביאה תועלת משמעותית ושיפור תפקודי לחולים במצב בינוני עד קשה. נתונים שניתנו ע"י יצרנית התרופה, חברת Lundbeck מראים שאביקסה יעילה, אך לא לכולם, ועם הזמן יעילותה פוחתת. לא ניתן לחזות את ההשתפרות האפשרית לכל אדם. מצבם של חלק מהחולים ישתפר, חלקם ישארו יציבים לזמן מסוים, ואחרים ימשיכו להדרדר. אין לתרופה תופעות לוואי משמעותיות. היא איננה מומלצת לאנשים עם בעיות חמורות בכליות ומומלץ לנהוג בזהירות עם אנשים חולי אפילפסיה ומחלות לב. מדובר בתרופה יקרה שאינה בסל הבריאות, ועליך להתייעץ עם הנוירולוג שלך האם התרופה מתאימה ולקבל ממנו מרשם. לקריאה נוספת- http://www.ebixa.com/