אמצעי זהירות אחרי בדיקת קולונוסקופיה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/05/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

האם למחרת בדיקת קולונוסקופיה אפשר כבר לחזור לפעילות ספורטיבית רגילה ומאומצת?

תשובה:
בבדיקת קולונוסקופיה צופה הרופא ברירית הפנימית של המעי הגס הנמשך מהמעי העיוור ועד פי הטבעת. בבדיקה ניתן לאבחן את המחלות השכיחות ביותר של אזור זה של המעי: דלקות וגידולים. הבדיקה מבוצעת בדרך כלל תחת השפעת תרופת הרגעה או טשטוש הניתנת דרך הווריד. ביום הפעולה צפויות להיות תופעות לוואי של תרופות הטשטוש, ולכן מומלצת מנוחה, ואסור לנהוג. צפויה גם תחושת גזים באזור הבטן אשר מוקלת על ידי הליכה קלה. אם הבדיקה אינה מלווה בסיבוכים, ניתן לחזור לפעילות רגילה ביום שלאחר הפעולה, אך לגבי פעילות מאומצת, הייתי ממליצה לחכות עוד יום או יומיים. עוד מידע על הבדיקה תמצאי באינדקס הבדיקות של אינפומד: http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=117