התחלת דימום וסתי בעת קיום יחסי מין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/05/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 31, בלי ילדים, בלי גלולות כבר 3 שנים. לקח לי זמן עד שהמחזור הסתדר, אך הוא הסתדר. אבל בשלושה מחזורים אחרונים מתרחשת תופעה מוזרה (שבעבר כבר קרתה לי, אך הסתדרה איכשהו). בעת קיום יחסי מין אני מדממת ויש תחושה של מחזור, ורק אחרי 5 ימים (לפעמים במהלך הימים האלה יוצא קצת דימום) אני מקבלת מחזור מלא לעוד 7 ימים (הבנתי, ואולי אני טועה, שקיום יחסי מין יכול לזרז מחזור, וזה קורה לי גם בסמוך לזמן שאני אמורה לקבל). לכן לא ברור מתי הווסת מתחילה, ואיך לחשב ביוץ, או שאולי יש בעיה כלשהי. אשמח לקבל עזרה. אני לא חיה בארץ אלא בהרי ההימליה, ואין כאן גינקולוגים שיכולים לעזור לי. בעת ביקור בארץ עשיתי בדיקת צוואר רחם והכל תקין. אולי יש קשר למקום בו אני חיה (גובה 1800 מטר ומזג האוויר משתנה כל הזמן מקריר לחם)?

תשובה:
מגע מיני יכול לזרז מחזור אם את נמצאת ממש לפני המחזור. אם זו הבעיה, ואם אינך מצליחה להיכנס להריון, נסי לקיים יחסים בזמן ביוץ ב-10 ימים שלאחר סיום המחזור, או שתמדדי חום כל יום - בימי הביוץ החום עולה. ואם לא בדרך הטבע, אולי את צריכה עזרה הורמונלית מרופא נשים. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה ומתמחה ברפואת ספורט עוד באינפומד חישוב זמן הביוץ