המשמעות של CMV IgG גבולי
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 31/05/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בהריון בשבוע ה-17. עברתי בדיקת CMV והתוצאות היו IgM שלילי IgG 11 גבולי רופא הנשים אמר כי הבדיקה תקינה, ושאין צורך לעשות אותה שוב. מה דעתכם?

תשובה:
הידבקות בווירוס CMV במהלך הריון יכולה להיות בלתי מורגשת עבור האם, אך עלולה לגרום בעיות שונות בעובר. לכן מבצעים לכל אישה, לפני או בתחילת ההריון, בדיקה של רמת הנוגדנים בדם נגד CMV. בכל מחלה זיהומית הגוף מגיב בשני שלבים. בשלב הראשון מיוצרים נוגדנים מסוג IgM, אשר מסייעים בתקיפת המחלה. נוגדנים אלה נעלמים תוך חודשים ספורים, ואם הם חיוביים, הם מעידים על מחלה כעת או בחודשים האחרונים. במקביל, הגוף מייצר נוגדנים מסוג IgG, אשר נשארים בדם במשך כל החיים, ומהווים חיסון מפני המחלה. לכן, אם הם חיוביים בבדיקת הדם, הם מעידים על מחלה בעבר הרחוק, ומצב של חיסון. לעיתים, אם חלף זמן רב מאז המחלה, רמתם בדם יכולה להיות נמוכה, אך אין זה אומר שהאדם אינו מחוסן. כך במקרה שלך: חלית ב-CMV בעבר (לרוב המחלה אסימפטומטית או נראית כמו הצטננות, ולכן סביר שלא חשת שנדבקת). למרות שרמת הנוגדנים שלך גבולית, את מחוסנת, ולכן אין צורך לחזור על הבדיקה, ואת יכולה להיות שקטה שהידבקות ב-CMV אינה אפשרית עבורך בהריון. הריון קל ובריא! ד"ר נועה גולדשר מינרבי - אינפומד