צריכת סידן בגיל מבוגר
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/01/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 80. יש לי בריחת סידן, אני לוקח כדורי סידן ושותה חלב מועשר בסידן, אוכל אוכל עשיר בסידן וגם לוקח כדורי ויטמין D. האם בגיל 80 הגוף עדיין קולט את הסידן?

תשובה:
אוסטאופורוזיס היא ירידה בצפיפות עצם, שגורמת לעצמות להיות דקות יותר, פריכות, ונוטות יותר להישבר. ברוב המקרים, התופעה נגרמת כתוצאה מרמות נמוכות של סידן, זרחן ומינרלים אחרים בגוף. רקמת העצם עוברת פירוק ובניה בגופנו במשך כל חיינו, אך ככל שאנחנו מתבגרים, תהליך הפירוק עולה על הבנייה והעצם לא מספיקה להיבנות מחדש. לכן חשוב מאוד לעזור על ידי צריכת כמות מוגברת של סידן וויטמין D העוזר לספיגת הסידן מהמעיים. פעילות ספורטיבית גם כן עוזרת לבניית העצם. בגיל 80 הגוף קולט את הסידן, אך רמת הקליטה נמוכה באופן משמעותי מבגיל 20 או 30. לכן חשוב יותר לעקוב בגיל כזה אחר צריכת הסידן ולעבור בדיקות שגרתיות אחר צפיפות העצם. ראה את המאמר הבא הדן באוסטאופורוזיס באתר: http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3019414,00.html