מדוע לעיתים נדרש טיפול משלים בצורת כתר על שן לאחר טיפול שורש או לאחר הנחת שתלים דנטלים?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

מדוע לעיתים נדרש טיפול משלים בצורת כתר על שן לאחר טיפול שורש או לאחר הנחת שתלים דנטלים?

תשובה:

יצירת מבנה על שן לאחר טיפול שורש או הנחת שתלים היא חלק משיקום כללי של השן הפגועה, לצורך שימורה לאורך זמן, והקטנת הסיכוי לאובדן שן עתידי. מבנה הכתר, מקיף את תוכן השן שנותרה, ומגן עליה מפני חדירת חיידקים, זיהום עתידי ושבירה של קירות השן. מחקרים הראו, כי שן לאחר טיפול שורש, שעל גביה הונח מבנה מגן, החזיקה מעמד טוב יותר משן שעברה טיפול שורש בלבד. מובן כי הנחת מבנה אינו מספיק לצורך שימור ושיקום השן, וכי ישנו צורך בשמירה קפדנית על היגיינת השן לאחר הטיפול.