דלג לתוכן

הידבקות בשנית (סקרלטינה) בהריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 06/11/2009 תאריך עדכון: 03/07/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

הבן שלי חלה במחלת השנית (סקרלטינה) ואני בחודש השלישי להריון, ולא יודעת אם חליתי בעבר במחלה זו. האם יש סיכון כלשהו לעובר אם אדבק? האם בגילי (33) אני עלולה להידבק? מה לעשות? התור לרופא המטפל שלי הוא בעוד שבועיים, ואני ממש בחרדה!

תשובה:

שנית, Scarlet Fever, היא מחלה הנגרמת על ידי זיהום סטרפטוקוקלי (קבוצה A) הגורם לדלקת גרון, חום ופריחה. הסיכוי להידבק הוא בעיקר בימים הראשונים של המחלה, כשעדיין יש חום ולפני שמתחילים לקבל טיפול אנטיביוטי. הידבקות במקרה שלך אפשרית, למרות שהמחלה נפוצה יותר בילדים, אך גם אם תידבקי בחיידק סטרפטוקוקוס מסוג A, הוא אינו מסכן את העובר. אם מופיעים תסמינים כגון כאג גרון או חום, אמליץ לך לבצע משטח גרון ולהתחיל לקבל טיפול אנטיביוטי. איני יכולה לייעץ לגבי הטיפול המדוייק, מכיוון שאין באפשרותי לבדוק אותך. פני לרופא במשפחה במקרה הצורך. בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר נדים יוסף
ד"ר נדים יוסף רפואת שיניים
ד"ר ליעד חיימוביץ
ד"ר ליעד חיימוביץ אורתופדיה
ד"ר דוד שרים ושות'
ד"ר דוד שרים ושות' עורך דין
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו