התסמינים של מחלת השנית (סקרלטינה)
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/06/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אצל בתי הופיעה תפרחת על הידיים שאחר כך התפשטה ללחיים, לישבן, לגב ומעט לחזה. הרופא אמר שהתפרחת מזכירה שנית. הוא המליץ על משטח גרון כדי לשלול שנית. האם במחלה זו מופיעה קודם התפרחת ורק אחר כך חום וכאבי גרון? אצל בתי יש רק תפרחת כבר 3 ימים.

תשובה:
שנית, או scarlet fever בלעז, היא מחלת ילדים נפוצה ביותר, בדרך כלל בגילאים 5 עד 15. התסמינים הנפוצים ביותר של מחלה זו הם דלקת גרון, שנגרמת על ידי חיידק הסטרפטוקוקוס, בדרך כלל מופיעה עם כאבי בליעה קשים, שקדים נפוחים ובלוטות לימפה מוגדלות באזור הצוואר. הדלקת מאובחנת על ידי משטח גרון ותרבית. חום גבוה של 38 מעלות ואף יותר. פריחה - נראית כמו רשת עדינה של נקודות אדומות קטנטנות צפופות מאוד, וכשנוגעים בעור יש תחושה כאילו נוגעים בנייר זכוכית. הפריחה מופיעה בדרך כלל 24 עד 48 שעות לאחר הופעת דלקת הגרון, ובדרך כלל מופיעה בתחילה באזור בתי השחי, מפשעות והצוואר, ולאחר 24 שעות מתפזרת לכל הגוף. הלשון נראית נפוחה ואדומה , מזכירה בצבע ובמראה תות שדה. הפריחה שהזכרתי מתחילה להתפוגג ולהתקלף בערך לאחר שבוע לאחר תחילת דלקת הגרון. במידה שילדתך באמת סובלת משנית, רופא הילדים יכול להתאים לה טיפול אנטיביוטי מתאים. בברכה, ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד עוד באינפומד מדריך אבחון וטיפול עצמי - שנית