ילדה בת 4 המרבה בהטלת שתן
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 24/06/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

מדובר בילדה בת 4 , שיש לה צורך במתן שתן פי 4 ממה שהיא רגילה. בדיקות שתן כלליות + תרבית היו תקינות. מה יכולה להיות הבעיה?

תשובה:
ראשית, יש לבצע בזריזות מירבית בדיקת דם לסוכר בצום של הבוקר. אפשר גם בדקירה מאצבע בגלוקומטר לשלילת סוכרת נעורים חס וחלילה. בהמשך, יש לראות עם אין שינויים בצורת השתיה שלה. ייתכן שהילדה אוכלת חטיפים מלוחים שגורמים לה לשתיית יתר, או אולי גילתה איזה תרכיז או שתיה חדשים שגורמים לה לשתות יותר. בצעי ניטור של כמות הנוזלים שהילדה שותה במשך 24 שעות. בהמשך, אם אין ממצאים בסוכר, ניתן לבדוק אוסמולריות בשתן המצביעה אם הילדה מצליחה לרכז את השתן. מקווה שהילדה רק מגזימה עם השתייה. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה