בדיקת אולטרסאונד המראה הגדלה של הערמונית
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/06/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

מה פירוש ממצאים של בדיקת US בטן תחתונה כשלאחר התרוקנות נמדדה שארית שתן של כ-60 סמ"ק והערמונית בגודל 3.8* 4.3 * 3.9 ס"מ, בעלת מרקם בלתי אחיד. קוטב עליון בולט לתוך כיס שתן בצורה פולפואידית. מה הטיפול הנדרש ?

תשובה:
האולטרסאונד מדגים הגדלה קלה- בינונית של הערמונית, עם לחץ שלה על בסיס השלפוחית ושארית שתן לאחר התרוקנות, מדד הנותן מידע לגבי מידת ההפרעה להתרוקנות המלאה של כיס השתן. מומלץ לחזור עם התוצאות לאורולוג, לבצע בדיקה גופנית ידנית למישוש הערמונית, לקחת מדדי PSA בדם, ובהתאם להחליט אם יש מקום לטיפול תרופתי. אם יש חשד לגוש בערמונית, או רצון לשלול זאת, מומלץ לבצע US טרנס-רקטלי (כלומר המתמר מוכנס דרך פי הטבעת), המאבחן טוב יותר אי סדירות וגושים בערמונית.