ציסטה הנמצאת כנראה בבלוטת הברתולין
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/06/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

אני לא יודעת אם זו שאלה לרופא עור או לגינקולוג, אך ב-U.S בין המפשעה וקרוב לשפה החיצונית הרופא ציין שכנראה מדובר ב- "גרנולומה". שאלתי היא, מהו הטיפול הנכון? מדובר בגוש בגודל של 20*5*18 , אין בו נוזל או הסתיידות, אך יש בו זרימת דם והוא נראה כמו שעון חול. רופא נשים שלח אותי לרופא עור, רופא עור שלח אותי לרופא כירורג, ורופא כירורג אמר שאין מה לעשות, ואם הגוש יגדל יותר ויראה סימני זיהום - יש לקחת אנטיביוטיקה ולעזוב את המקום בשקט - תשובה לא משכנעת לאחר שהסברתי לו כי לקחתי כבר אנטיביוטיקה. האם לא ייתכן ומדובר בגוש נדיר יותר ולא כפי שהרופא ציין?

תשובה:
נראה לי כמו Bartholin's Gland Cyst שזו בלוטה שנמצאת בצד הפנימי של השפה החיצונית והיא אחראית באישה על הפרשת נוזל הסיכוך בזמן יחסי מין - מה שקוראים: אישה מרטיבה. אבל לפעמים יש סתימה חלקית, וההפרשה שהיא די צמיגה גורמת להגדלת הבלוטה ולפעמים לזיהומים כואבים. הטיפול הוא אנטיביוטי רחב טווח או ניקוז כירורגי ע"י רופא נשים. לדעתי עליך לבקש הפניה למרפאות חוץ בבית חולים, היכן שמתבצעות גם פעולות פולשניות, כי אם זו לא ציסטה בבלוטה ע"ש ברתולין, יש לעשות FNB שזה ניקור במחט וביופסיה. כך מתנהגים עם ממצאים שלאף אחד אין מושג מהם. בברכה ד"ר משה ארוך - רופא משפחה