דלג לתוכן

כניסה להריון בזמן ביוץ

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 30/06/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

אני בת 35. לפני כחודשיים הפסקתי לקחת גלולות למניעת הריון כדי להיכנס להריון. המתנו חודש על מנת להסדיר את המערכת ההורמונלית. אני מקבלת וסת בחודשים האחרונים כל 31 יום. ערכתי בדיקה לאיתור הביוץ, ובדיוק ביום הביוץ קיימנו יחסי מין למרות שבדיקת הביוץ אמורה להעיד על התרחשות ביוץ במהלך שתי היממות הקרובות בערך. יום למחרת, בבדיקה אצל הגינקולוג, נודע לי בעקבות בדיקת אולטרסאונד כי הביוץ כבר התרחש, ושהגופיף הצהוב נראה כבר בנדידה. האם נדידת הגופיף הצהוב פירושה שתהליך הביוץ הסתיים ושאין כבר סיכוי להיכנס להריון, או שגם קיום יחסים בזמן נדידת הזקיק מאפשרת הריון?

תשובה:

הגופיף הצהוב הוא מבנה אנדוקריני-הורמונלי הנמצא בשחלה לאחר הביוץ. אם לא היתה הפריה של הביצית, הוא הופך להיות גופיף לבן, ולאחר מכן מגיעה הווסת. המשמעות של הנדידה שלו היא שהיה ביוץ ושהשתחררה ביצית לשחלה. ביצית זו מחזיקה מעמד 24 שעות, ובחלון זמנים זה ניתן להיכנס להריון. קחי בחשבון כי גם במקרה של קיום יחסי מין בזמן הביוץ, לא תמיד מושג הריון. ישנם גורמים נוספים המשפיעים על כך, ולכן עליכם להמשיך ולנסות. שיהיה בהצלחה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד
רופאים בתחום
ד"ר יואל בקר
ד"ר יואל בקר יישור שיניים ולסתות (אורתודונטיה)
ד"ר דוד ישראלי
ד"ר דוד ישראלי עיניים
פרופ' מנחם (מני) אלקלעי
פרופ' מנחם (מני) אלקלעי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו