דלג לתוכן

הוראות סותרות לגבי דימום בנטילת גלולות נגד הריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/01/2007
1 דקות קריאה

שאלה:

התחלתי לקחת גלולות הרמונט לאחר הפסקה של בערך חצי שנה. הפעם התחלתי את הגלולה של החפיסה הראשונה ביום הראשון של הווסת, והיום, אחרי 25 ימים, אני עדיין במחזור. אומנם מדובר בכתמים ולא בדימום רציני, עם קרישי דם מידי פעם. הבעיה היא שהתייעצתי עם 2 רופאים, ובעוד האחד אמר לי להמשיך ליטול את חפיסת הגלולות השנייה ברצף, השני אמר לי להפסיק את נטילת הגלולות למשך שבוע, ולהמשיך כעבור השבוע. אני מבולבלת ולא יודעת מה עלי לעשות. אני עכשיו בגלולה הרביעית בחפיסה השניה. מה עלי לעשות? מתי ייפסק המחזור?

תשובה:

כפי שאת יכולה להבין מן התשובות השונות של שני הגינקולוגים שהתייעצת איתם, ישנן הרבה גישות לדרך הפעולה במקרה של דימומים בזמן לקיחת גלולות. אם כבר התחלת את החפיסה השנייה, אני ממליצה לך לסיים אותה ולראות מה קורה. אם הפסיקו הדימומים, פשוט המשיכי לקחת גלולות כרגיל, למשך 21 יום ואחריהם שבוע של הפסקה. אם הדימומים עדיין לא מפסיקים, אולי כדאי לשקול את החלפת גלולות, ולשם כך תצטרכי לגשת שוב לגינקולוג להתייעצות. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' ארנון ויז'ניצר
פרופ' ארנון ויז'ניצר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
ד"ר שאול סטיר
ד"ר שאול סטיר נוירולוגיה
ד"ר ג'ורג'יו מרקו רובין
ד"ר ג'ורג'יו מרקו רובין נוירוכירורגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו