דלג לתוכן

היעדר וסת בעת נטילת גלולות מינס

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/03/2008
1 דקות קריאה

שאלה:

התחלתי החודש ליטול גלולות למניעת הריון מסוג מינס, ביום הראשון של המחזור. למקרה שזה חשוב, אני עושה זאת אחרי הפסקה של 3 שנים, אחרי שבעבר נטלתי גלולות מסוג מליאן. סיימתי את כל 28 הכדורים ואף התחלתי כבר את החבילה החדשה. לא קיבלתי עדין את הווסת, גם בימים שהייתי אמורה לקבלה. לא קיימתי שום פעילות מינית בחודש זה ונטלתי את הגלולות באופן קבוע כל יום ובשעה קבועה. בדרך כלל הווסת שלי סדירה מאוד. האם עלי לפנות לרופא נשים או לדאוג? או שאולי זאת השפעה הורמונלית של הגלולות?

תשובה:

גלולות מינס יכולות לגרום להפחתה משמעותית בהופעת המחזור החודשי. יש נשים שמתייחסות לזה כיתרון ויש כאלה שהתופעה מדאיגה אותן. מבחינה רפואית, אין עם זה כל בעיה. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר הלנה מרטינז
ד"ר הלנה מרטינז עור ומין
ד"ר ערן כהן ברק
ד"ר ערן כהן ברק עור ומין
ד"ר אריה מרקוביץ
ד"ר אריה מרקוביץ עיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו