סיבות וסיכונים של רמה נמוכה של חומצה פולית
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/04/2006
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי רמת חומצה פולית נמוכה מאוד בדם. הייתי רוצה לדעת ממה זה נובע ומהם הסיכונים הכרוכים ברמה נמוכה.

תשובה:
חומצה פולית היא צורה של ויטמין B מסיס במים. ניתן לקבל חומצה פולית מהמזון, בעיקר ממזונות ירוקים כגון תרד וברוקולי, וכן מדגנים, שעועית, עדשים ומגוון פירות וירקות נוספים. חומצה פולית חיונית ליצירת תאים חדשים, ולכן חשובה במיוחד בנשים בהריון. חסר בחומצה פולית יכול להיגרם כאשר: 1. ישנה עליה בדרישת הגוף / בניצול על-ידי הגוף של רמות חומצה פולית, לדוגמה - בהריון 2. כאשר לא מקבלים מספיק חומצה פולית במזון 3. כאשר הגוף מפריש, מאבד יותר חומצה פולית מכרגיל 4. כמו כן ישנן תרופות שמפריעות לגוף להשתמש בחומצה הפולית. ישנם מצבים בהם ישנה עליה בדרישה לחומצה פולית (ולכן הרמות בדם עשויות להיות נמוכות): הריון והנקה, שתיית אלכוהול, מחלות תת- ספיגה, מחלות כבד וכליה ואנמיה. בשאלתך לא ציינת מהם הערכים בדם של החומצה הפולית . חסר בחומצה פולית יכול לגרום לסימנים כגון: שלשולים, אובדן תיאבון, ירידה במשקל, חולשה, כאבים בגרון, כאבי ראש, דפיקות לב, עצבנות ושינויים בהתנהגות. בנוסף, אצל אנשים עם חסר משמעותי ולאורך זמן - יכולה להופיע אנמיה. נשים עם חסר בחומצה פולית אשר מתכננות להיכנס להריון נמצאות בסיכון גבוה ללדת ילדים במשקל לידה נמוך, לידה טרם הזמן, והתפתחות של מומים במערכת העצבים של העובר.