שיבושים במחזור לאחר הפסקת גלולות למניעת הריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/04/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

הפסקתי ליטול גלולות למניעת הריון לפני שנה, ובמשך 4-3 חודשים לאחר מכן המחזור היה סדיר, אולם מאז הוא מופיע פעם בחודשיים. אני גרה בחו"ל ועוד לא הייתי אצל רופא נשים, אבל הייתי רוצה לדעת אם יש איזושהי דרך לעודד את קבלת המחזור והביוץ, כי אני ממש רוצה להיכנס להריון בקרוב.

תשובה:
לאחר הפסקה של נטילת גלולות או הורמונים מכל סוג שהוא, ייתכנו שיבושים במחזור, והמחזורים הבאים לא בהכרח יהיו סדירים כיוון שאינם "ביוציים", כלומר אין שחרור של ביצית מהשחלות. במצב זה תהיה הרירית תחת השפעת אסטרוגן ולא פרוגסטרון, וייתכן שהמחזור יתארך ושהווסת תתאחר. ניתן לטפל במצב זה על ידי לקיחה של תוספת פרוגסטרון. למרות שאת שוהה בחו"ל, הייתי ממליצה לגשת לרופא/ת נשים כדי לקבל מרשם מתאים של הורמונים (אין ליטול תרופות מסוג זה ללא מרשם רופא!) שיעודדו את הסדרת המחזור. כמו כן, חשוב להדגיש שתהליך הכניסה להריון עשוי לקחת מספר חודשים גם אצל זוג בריא ללא כל בעיות הורמונליות או אחרות, כך שאין סיבה לדאגה והמצב שאת מתארת הוא מצב נורמלי. ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד