דלג לתוכן

קשיי דיבור והתנתקות אחרי שימוש בהידנטואין

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/08/2006
1 דקות קריאה

שאלה:

סבתי התאשפזה אמש בבית חולים, שם הזריקו לה הידנטואין, ומאז היא איננה אותו דבר. מאישה עצמאית בת 85 שחייה לבד, היא בוהה ובעלת קשיי דיבור וקושי בשליטה על הסוגרים. קראתי שמינון גבוה מדי של התרופה עלול לפגוע במערכת העצבים. האם זה המצב? האם המצב הפיך?

תשובה:

הידנטואין היא תרופה נגד התקפי אפילפסיה הניתנת בכל פעם שיש חשד להפרעה חשמלית או פירכוסית למוח כתוצאה מהפרעה מטבולית, ניתוח מוח או אירוע מוחי. יש לשאול קודם מדוע נתנו את התרופה. בדרך כלל הסיבה הראשונית גורמת לכל התופעות שציינת. ד"ר משה ארוך - רופא משפחה
רופאים בתחום
ד"ר יקי כהן
ד"ר יקי כהן אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
ד"ר ראובן אקרמן
ד"ר ראובן אקרמן רפואת שיניים
ד"ר שולים שפיגל
ד"ר שולים שפיגל אונקולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו