דלג לתוכן

ירידה בליבידו ובכמות נוזל הזרע עם נטילת אומניק

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/02/2008 תאריך עדכון: 25/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני מטופל באומניק במינון 0.4 כבר כשבוע. מאז היום הראשון, כמות פליטת הזרע ירדה למינימום וכמעט שאין פליטה כלל, ואף קיום יחסי מין אינו כפי שהיה לפני כשבוע. האם התופעה מוכרת? האם הפליטה תשוב לכמות הרגילה עם הפסקת נטילת הכדורים?

תשובה:

חבל שלא ציינת בשאלתך לאיזו מטרה אתה נוטל את אומניק. אומניק היא תרופה שאכן יכולה לגרום לירידה בליבידו, כלומר בחשק המיני, אך אין יותר מידי דיווחים על ירידה בכמות נוזל הזרע. בכל מקרה, אתה נוטל את המינון המינימלי של התרופה אם מדובר בטיפול בפרוסטטה, ולכן לא מקום לשנות את המינון. אני מציע לך להפסיק ליטול את התרופה ולראות אם ישנו שינוי בתסמינים, אשר צריך לבוא לידי ביטוי לאחר ימים ספורים. כמו כן, סור לרופא המטפל בקהילה על מנת שיבצע בדיקות נוספות היכולות לתת הסבר להופעת התסמינים, ואולי להחליף את התרופה. ד"ר גיל טאובר - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אדגר מימון
ד"ר אדגר מימון כירורגיה
פרופ' מיכאל אהרנפלד
פרופ' מיכאל אהרנפלד פנימית
ד"ר אילן אופק
ד"ר אילן אופק רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו