אנו הורים לילד בן שנתיים ושמונה חודשים (בן יחיד). לבננו בעיות שינה, יש ל
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/09/2002
1 דקות קריאה
שאלה:

אנו הורים לילד בן שנתיים ושמונה חודשים (בן יחיד). לבננו בעיות שינה, יש לו קשיים בהירדמות והשינה קלה ביותר, כך שהוא מתעורר כמה פעמים בלילה. בעיות אלו התעוררו בגיל 4 חודשים, ומאז אין לילה של שינה רצופה. כשפנינו לרופאים כגון נוירולוג ורופאת ילדים נאמר לנו שהילד בריא אך מפונק, וצריך להתעקש איתו על כך שיישן. ניסינו את הדרך הזו, אך הילד בוכה בכי מר אפילו אם זה 4-5 שעות, אם כשהוא לבד ואם כשאחד מאיתנו נמצא איתו. כיום אנו אובדי עצות ואיננו יודעים מה אנו אמורים לעשות.

תשובה:
בעיות שינה בילדים הן שכיחות מאוד ונובעות בדרך כלל או מהרגלי שינה לא נכונים או מהפחד שבהירדמות נפרדים מההורים. חרדת נטישה היא שלב טבעי בהתפתחותם הפסיכולוגית של ילדים. כאשר הילד נרדם הוא למעשה חש שהוא נפרד מההורים, ולכן שכיח למצוא ילדים שיעשו כל שביכולתם לדחות את הפרידה, יקומו בלילה, יתעקשו שהורה ישן איתם או ירצו לישון במיטת ההורים ועוד. בכל מקרה הדרך המומלצת להפחית את החרדה מפני השינה אצל הילד היא ע"י פיתוח הרגלי שינה נכונים: שעת שינה קבועה, טכסים קבועים סביב השינה באווירה מרגיעה - אמבטיה, קריאת סיפור, מוזיקה רגועה. בנוסף יש לציין שחלומות מפחידים וביעותי לילה המתחילים בגיל זה, עשויים אף הם להיות הסיבה להתעוררויות. לציין שבעיות שינה כרוניות עשויות להיות עדות לבעיות רגשיות הדורשות תשומת לב מיוחדת.