במהלך המחזורים האחרונים בעיקר אני מרגישה כאבים בעת היציאות. אלה כאבים חדים כמו כאבי מחזור. הכאב הוא בעיקר ממש לפני היציאה, כאשר יש תזוזה במעיים. קראתי רבות באתר ובמקומות אחרים על אנדומטריוזיס והתחלתי
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

במהלך המחזורים האחרונים בעיקר אני מרגישה כאבים בעת היציאות. אלה כאבים חדים כמו כאבי מחזור. הכאב הוא בעיקר ממש לפני היציאה, כאשר יש תזוזה במעיים. קראתי רבות באתר ובמקומות אחרים על אנדומטריוזיס והתחלתי לחשוש שאולי זה סימן לכך. עוד לא שוחחתי על כך עם רו

תשובה:
המצב שאת מתארת אינו אופייני לאנדומטריוזיס, ודאי שלא בזמן שאת לוקחת גלולות. נטילה ממושכת של גלולות מונעת או מפחיתה באופן משמעותי את התופעות והכאבים הנגרמים בעקבות אנדומטריוזיס. מכיוון שאת מתכננת להיכנס להריון, לא יזיק בכל מקרה להיבדק על ידי רופא נשים. באותה בדיקה, בקשי לעבור גם בדיקת אולטרסאונד. אני מאמינה שהכול יהיה תקין, ושתוכלי להמשיך עם הניסיונות להיכנס להריון. בהצלחה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד