על רמות של תאי דם לבנים ואדומים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/10/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

רציתי לדעת איך אני מעלה את רמת ה- lymphocytes אצלי, כי הייתי חולה 3 פעמים בתוך חודשיים, וזה כולל חום, כאב גרון, ונזלת. בנוסף, גם הברזל שלי הוא 11.1 וכל הערכים הקשורים לתאי דם אדומים נמצאים ממש בגבול התחתון. מה עושים? נמאס לי להיות חולה, זה לא מקרה חד פעמי, אני חולה כל הזמן. אילו בדיקות אתם ממליצים לי לעשות כדי לבדוק את הנושא לעומק?

תשובה:
לימפוציטים הם תאי דם לבנים, המהווים חלק מהמערכת החיסונית. רמתם בדם עולה כשיש פעילות של מערכת החיסון, כלומר במצב של זיהום חיידקי ובעיקר בשל זיהום נגיפי (ויראלי). אם היית חולה שלוש פעמים בחודש האחרון, ייתכן דווקא שרמת הלימפוציטים אצלך תהיה גבוהה מן הרגיל, ואם לא כך הדבר, סימן שמערכת החיסון חזרה למצב הבסיס שלה, וזה נורמלי - אין שום סיבה לגרום באופן מלאכותי להעלאת רמת הלימפוציטים בדם. חשוב לציין שאם רמת הלימפוציטים נמוכה מהרגיל, יש לשקול בירור מקיף יותר. לגבי רמות הברזל והאינדקסים הקשורים לתאי הדם האדומים, ייתכן שאת סובלת מאנמיה מיקרוציטית. אנמיה זו יכולה להיגרם מכמה סיבות, וביניהן מחלות כרוניות ומחסור בברזל. על מנת לקבוע את הסיבה יש לבחון את כל הפרמטרים בבדיקת הדם, ולהיוועץ ברופא המטפל. אם את מרגישה שאת כל הזמן חולה, אני ממליצה קודם כל לעשות "בדק בית" אישי: האם התזונה שלך מאוזנת וכוללת את כל אבות המזון (כולל פירות, ירקות, בשר)? האם את עוסקת בפעילות גופנית? האם את שותה מספיק במהלך היום? לאחר בירור זה, גשי לרופא המטפל,הראי לו את תוצאות בדיקות הדם והתייעצי איתו. תרגישי טוב! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד