הסכנה שיוצרים הורים שאינם מחסנים את ילדיהם
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני מבינה למה צריך לחסן ילדים, ואני מבינה מה הבעיה בכך שלא מחסנים בנימוק ש"כולם מחוסנים ולכן לא צריך". אבל אם, לדוגמה, רק חצי מהילדים בגן חוסנו נגד שעלת, ופתאום מישהו נדבק בשעלת ומדביק עוד ילדים, מה קורה עם מי שחוסן? האם הוא בסיכון להידבק א

תשובה:
מי שחוסן לא יכול להדביק ולא יכול להידבק. זה נכון באופן כללי, אבל שיעור ההצלחה של כל חיסון הוא חלקית בלבד, אם אם גבוה מאוד. מן החיסון מרוויח הן הילד שחוסן, שלא יכול להידבק, והן והילדים שמסביבו, כי הם לא יוכלו להידבק ממנו. הבעיה שיוצרת המגמה שיש בקרב הורים לא לחסן ילדים היא עלייה ניכרת בשכיחותן של מחלות באיזור בו הורים אינם מחסנים את ילדיהם, דבר שמביא, לעלייה בתחלואה ובתמותה של ילדים. בשנה החולפת היינו עדים למותם המיותר של יותר ילדים משהיו צריכים למות משעלת וחצבת, מחלות שאמורות היו להיעלם מארצנו לו הכול היו מחסנים את ילדיהם. בברכה ד"ר איציק לוי רופא בכיר המרפאה לסיקור, מניעה וטיפול במחלות המועברות במגע מיני מומחה בפנימית, מחלות זיהומיות ומחלות המועברות במגע מיני עוד באינפומד מדוע כל כך חשוב לחסן תינוקות?