מחזור לא סדיר, דימום וכניסה להריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/07/2005
1 דקות קריאה
שאלה:

יש לי 2 ילדים ואני מנסה להיכנס להריון, המחזור שלי לא סדיר. החודש ביום ה- 12 של הווסת הופיע אצלי דימום לא חזק. זה נמשך יומיים והפסיק לשבוע, ושוב הופיע הדימום כמין הפרשות חומות. שאלתי, האם זה יפריע לי להיכנס להריון ? זה מאוד מטריד אותי.

תשובה:
האם השתמשת באמצעי מניעה לאחר שתי הלידות ? האם היו לך הריונות נוספים מלבד השניים שהסתיימו בלידות ? אם השתמשת באמצעי מניעה - מתי הפסקת אותם ? לתשובות הנ"ל יש חשיבות לגבי הסיבות המשוערות למחזור הלא סדיר שלך. מחזור לא סדיר יכול להוות בעיה בכניסה להריון. דימומים לא סדירים יכולים להעיד גם על היעדר ביוץ. לאור גילך המעט מאוחר (קרוב ל- 40), אני ממליצה לך לפנות לרופא/ת נשים ולעבור בירור לאי- סדירות המחזור. יש צורך לערוך בדיקות גופניות ומעבדתיות להערכת התפקוד השחלתי וההורמונלי אצלך. על פי תוצאות הבירור אולי הרופא/ה יראו לנכון להתחיל במתן תרופה להשראת ביוץ.