הסיבות לרמה נמוכה של לימפוציטים
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

אמי בצעה בדיקת דם ונמצאה רמת לימפוציטים מתחת לנורמה. קראתי כי זה יכול להעיד על מחלה נגיפית ואפילו חלילה על איידס. האם זה יכול להעיד על דברים נוספים? יש לציין כי שאר הבדיקות – המטולוגיה וכימיה – תקינות.

תשובה:
ירידה בכמות הלימפוציטים מתחת לנורמה או Lymphocytopenia מתייחסת לספירת לימפוציטים מתחת ל-1,000 למיקרוליטר. הסיבות לכך יכולות להיות רבות ומגוונות, הנה רשימה לא מלאה: מצבי דחק - התקף לב, דלקת ריאות חריפה, זיהום חריף אחר-ויראלי או חיידקי. לימפומה (מחלת הודגקין או לימפומות אחרות). מחלות של כשל מערכת החיסון: איידס, מחלות תורשתיות של מערכת החיסון. מחלות כרוניות: אי ספיקת לב כרונית, מחלות כליה כרוניות, מחלות רקמת חיבור (זאבת למשל), מחלות מאירות, שחפת. תרופות: סטרואידים או תרופות אחרות אשר מדכאות את מערכת החיסון, כמותרפיה מסוגים שונים. לגבי השכיחות, קשה לתת מספר מדויק של כל מצב ומצב, משום שכפי שאת רואה, הסיבות רבות, ולכל מקרה יש את דרגת שכיחות ודרכי טיפול משלו. לא ציינת בשאלתך את גילה של אימך, האם היא סובלת מבעיות שונות, כמו למשל חום גבוה וממושך, שיעול כרוני, ירידה במשקל, הזעות ליליות, אם עברה טיפולים תרופתיים מסוגים שונים בתקופה האחרונה, אם עברה בדיקות או הדמיות נוספות, ועוד רשימה ארוכה של שאלות שכל רופא בקהילה יוכל לשאול ולהמליץ בהתאם על המשך בירור אם יש בכך צורך. בברכה, ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד