בדיקות לבירור בעיה בבלוטת התריס
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 20/07/2009
1 דקות קריאה
שאלה:

אמי בת 45, ויתכן שיש לה בעיה בבלוטת התריס. היא ביקרה אצל רופא מומחה עם תוצאות בדיקות שכוללות כמה ערכים חריגים, אך לא ניתן הסבר על הערכים הבאים: ANTI TPO ABS 251.26 THYROG.ABS 39.51 אפשר בבקשה להסביר את המונחים ואת החריגות, וכיצד ניתן לטפל בעניין?

תשובה:
שתי בדיקות אלו נעשות בדרך כלל כאשר ישנה בעיה בתפקוד בלוטת התריס או שישנו גויטר. אלו בדיקות שיכולות להוכיח מחלה אוטואימונית של הבלוטה. בדרך כלל נעשות גם בדיקות נוספות של הבלוטה המעידות על תפקודה. יש לפנות לרופא המומחה עם התוצאות של בדיקות אלו ושל שאר הבדיקות שבוצעו על מנת לקבל תשובה מלאה. ד"ר נעמה ורבין - אינפומד