זיהום בדרכי השתן בהריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בשבוע ה-28 של ההריון. בעקבות תלונות על גירודים וצריבות במתן שתן, נשלחתי לעשות תרבית שתן. התשובה היתה "צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים". הרופא אמר לי שזה לא דלקת בדרכי השתן ושאולי יש בעיה בבדיקה, ושלח אותי לבדיקה חוזרת. גם בפעם השנייה נתקבלה אותה תוצאה. אם זה לא דלקת בדרכי השתן, ממה נובעים החיידקים ולמה עדיין שורף לי בזמן מתן שתן?

תשובה:
אם ישנה צמיחה של חיידקים בשתי תרביות שונות, זהו זיהום בדרכי השתן. בהריון חובה לטפל אנטיביוטית בזיהומים בדרכי השתן. פני שוב לרופא על מנת לקבל מרשם לטיפול אנטיביוטי. בברכה, ד"ר נעמה ורבין - אינפומד