דימום שיכול להיות מחזור או תחילת הריון
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 21/07/2008
1 דקות קריאה
שאלה:

מייד אחרי החתונה קיבלתי מחזור שמנשך 4 ימים, וקיימתי יחסי מין בכוונה להיכנס להריון פחות או יותר בזמן הביוץ. חודשיים לפני החתונה לקחתי גלולות כדי לעכב את המחזור, שלא יהיה לי בחתונה. הבטן שלי התנפחה, וכמה ימים לאחר קיום יחסי המין ביצעתי בדיקת הריון ביתית והתשובה היתה שלילית, אולי בגלל שזה ממש בהתחלה. למחרת התחלתי פתאום לדמם. האם אני בהריון? האם הדימום מסוכן או שזה אומר שאני בתחילת הריון? ומה לעשות היום? לגשת לרופא נשים או למיון?

תשובה:
אני מבינה שאת מאוד חפצה בהריון, חשוב רק שתביני שהתהליך עשוי להיות ממושך, ושעל מנת להיכנס להריון המחזורים צריכים להיות סדירים וביוציים, אחרת לא יושג הריון. כמו כן, זכרי שזמן הכניסה להריון אצל זוג בריא עומד על כ-8 חודשים בממוצע, ועל כן אין טעם להתחיל את התהליך בלחץ, אלא לנסות לזרום איתו, והכי חשוב - להתאזר בסבלנות ובאופטימיות. לגבי בדיקת הריון - את צודקת, הזמן המוקדם ביותר לאבחון הריון באופן תיאורטי הוא כ-9 ימים לאחר מועד הביוץ המשוער, כלומר 5 ימים לפני מועד הווסת הבאה. עם זאת, כפי שכתבתי, מדובר במועד תיאורטי, וככל שמתקרב מועד הווסת או אפילו לאחר איחור בקבלתו, תוצאות הערכה הבתית לבדיקת הריון מהימנות יותר. נפיחות בבטן אינה מעידה על הריון, והיא עשויה לנבוע משינויים הורמונליים רגילים, או אפילו מדברים שקשורים למערכת העיכול. דימום קל בתחילת ההריון הוא נורמלי ואינו מצריך בדיקה. עם זאת, לא ברור במקרה שלך אם מדובר בדימום כזה, או שמא בדימום וסתי שנובע מאי-סדירות של המחזור. בינתיים אני ממליצה להמתין מספר ימים ולראות אם הדימום מתחזק ונמשך. אם כן, נראה שמדובר בדימום וסתי ואינך בהריון. אם הדימום נפסק, תוכלי לבצע בדיקה לגילוי הריון, בעוד כשבועיים. בהצלחה! ד"ר מורן שויקה-רבאו - אינפומד