הסיבות לבלוטות לימפה מוגדלות והבדיקות הדרושות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

התגלו אצלי בלוטות לימפה מוגדלות בבית השחי (1.7 משמאל, 1.9 מימין), ללא כאב, ללא רגישות. הכירורג אמר שאינו יכול למששן. אני מאוד לחוצה מהאופציה שמדובר בלימפומה, שממש מדירה שינה מעיני. יש תקופות שאני מזיעה בלילה, ויש שלא. אין לי ירידה במשקל בבדיקה חוזר

תשובה:
בלוטות הלימפה אחראיות על ניקוז נוזל הלימפה, ויכולות להיות מוגדלות בשל מגוון סיבות שונות. ברוב המקרים חשים במישוש בבלוטות לימפה ריאקטיביות, כלומר, בלוטות מוגדלות בשל זיהום בגוף, ואז אפשר לראות עדות לזיהום בבדיקות דם או בתסמיני דלקת, כמו עליית החום. כאמור, יכולות להיות מספר סיבות, וצריך לשלול גורמים המצריכים טיפול מהיר, כמו לימפומה למשל. לכן, נוהגים לקחת בדיקות דם, ואם הן אינן מספקות תשובה ברורה, לוקחים ביופסיה מבלוטת הלימפה, אם על ידי ניקור הבלוטה תחת אולטרסאונד או בהליך כירורגי של הוצאת הבלוטה בשלמותה ובחינתה היסטולוגית תחת המיקרוסקופ. ד"ר גיל טאובר - אינפומד