דלג לתוכן

דימום לאחר נטילת פוסטינור

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 25/07/2009
1 דקות קריאה

שאלה:

קיימתי יחסי מין לא מוגנים ביום שבו נגמר לי המחזור, ולאחר מכן נטלתי גלולה של פוסטינור NEW, ושבוע לאחר הנטילה היה לי דימום קל במשך 3 ימים. רציתי לדעת אם יתכן שאני בהריון, ואם הדימום הוא המחזור שהקדים.

תשובה:

באופן כללי, היום שבו קיימת יחסי מין נחשב ל"יום בטוח", כך שהסיכוי להיכנס בו להריון קלוש ממילא. מה גם שאת מציינת שנטלת מיד לאחר מכן את גלולת היום שאחרי. לכן סביר מאוד להניח שאינך בהריון. לאחר נטילת פוסטינור אופייני שמופיעים דימומים קלים ושיבושים במחזור החודשי. מה שאת מתארת אופייני מאוד, ואין כל סיבה לדאגה. בפעם הבאה, על מנת לחסוך עוגמת נפש ולחצים מיותרים, אני ממליצה להשתמש באמצעי מניעה יעילים ואמינים. מידע מפורט על אמצעי המניעה שישנם בשוק תוכלי למצוא במדריך אינפומד לאמצעי מניעה: http://www.infomed.co.il/preg/birthControl.asp

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר רנה חנא
ד"ר רנה חנא עיניים
ד"ר אלדד מור
ד"ר אלדד מור כירורגיה פלסטית
ד"ר נעה אפרת בן ברוך
ד"ר נעה אפרת בן ברוך אונקולוגיה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו