תרופות מיצבות מצב רוח
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 33. לפני חודשיים, לאחר נסיון אובדני רביעי במהלך חיי ונסיון שני במהלך השנתיים האחרונות, אושפזתי בבית חולים במחלקת השהיה לאבחון ומנוחה נפשית. משך האשפוז היה כשבועיים. מאז ועד היום החליפו לי כדורים כמה פעמים ולא היה כל שיפור במצבי הרוח או במצבי ה

תשובה:
מחקרים הראו שמתן תרופות מייצבות מצב רוח (כגון ליתיום) ביחד עם נוגדי דיכאון מעלים את היעילות של נוגדי הדיכאון. בשפה הרפואית זה נקרא augmentation. כלומר, לא נותנים את מייצב מצב הרוח בשביל לייצב את מצב הרוח שאת נמצאת בו כעת, אלא נותנים את התרופה על מנת שהיא תעזור לתרופה נוגדת הדיכאון לפעול. אני ממליץ לך להמשיך את המעקב אצל רופא המטפל. בברכה ד"ר יעקב אולך - אינפומד