נימול בירך בחולה סוכרת
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בן 63. בחודשים האחרונים יש לי נימול בירך ימין, וזה מופיע ללא קשר למנוחה או לפעילות כלשהי. לפי תשובה לשאלה דומה אני מבין שיש לזה קשר לוויטמין B12. לשם כך אני מציין שבבדיקות השגרתיות מלפני שנה התוצאה של B12 היתה 292. זה כ-3 שנים אני סוכרתי ומטופל

תשובה:
אף על פי שרמת הוויטמין B12 שלך היתה נמוכה יחסית בבדיקה האחרונה, היא עדיין תקינה. שנית, נימול הנגרם כתוצאה מחסר בוויטמין B12 מתחיל בקצות הגפיים, בחלק הדיסטלי, ומתקדם לחלק הפרוקסימלי, כלומר לכיוון הגוף. הנימול הזה גם סימטרי ומופיע בשתי הגפיים. לכן לא נראה כי הסיבה לנימול שלך הוא רמת הוויטמין B12. סיבה אפשרית אחרת לנימול בירך היא מצב שנקרא meralgia paraesthetica, אשר שכיח יותר בחולי סוכרת. מידע נוסף עליו תוכל למצוא לקרוא כאן: http://www.infomed.co.il/questions/q_071404_1.htm