פריצות דיסק בצוואר וחשד למיאלופתיה
מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 28/07/2007
1 דקות קריאה
שאלה:

לאחר בדיקת MRI צווארי קיבלתי את התוצאות: בגובה c4-5 יש לי פריצת דיסק מרכזית שלוחצת על חוט השדרה. בגובה c5-6 פריצת דיסק מרכזי הלוחץ על חוט השדרה. בגובה c-5 הודגם מוקד בגודל 3 מילימטר בעל סיגנל גבוה. ייתכן שמדובר במיאלופתיה. רציתי לדעת מה משמעות המוקד? מה זה מיאלופתיה? איזה טיפול מומלץ למצבי? הנזק בצוואר זה נגרם לי כתוצאה מעבודה פיזית קשה. האם אני זכאית לאחוזי נכות?

תשובה:
מיאלופתיה (Myelopathy) היא נזק שנגרם לחוט השדרה אשר בדרך כלל מלווה בתסמינים שונים כמו כאבים, חוסר תחושה בגפיים, אי שליטה על סוגרים, בעיות מוטוריות ועוד. לא ציינת בפנייתך האם את סובלת מתסמינים אלה. בעזרת הפרטים אלה אפשר יהיה להבין טוב יותר את מידת הנזק לחוט השדרה אשר נגרם לך. הסיבה לנזק יכולה להיות לחץ על חוט השדרה: פריצות דיסק, שברים, מורסה (אבצס), דימום, גידול ראשוני או גרורה. נזק קרינתי כתוצאה מטיפולי קרינה לאזור. נזק ממחלות כרוניות. הדוגמה הטובה ביותר היא סוכרת. התיאור שלך בנוגע לנגע באזור C5 יכול להיות מתאים לכל אחת מהאפשרויות הראשונות שציינתי, אשר גורמות ללחץ על חוט השדרה. על מנת להגיע לאבחנה מדויקת של אותו נגע, אני ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה אשר יוכל להמליץ לך על המשך בדיקות נוספות ולהפנות אותך למומחים אחרים (אורתופד, למשל, או נוירולוג) או לטיפול מתאים. בהתאם לאבחנה ולטיפול שתקבלי אפשר יהיה לקבוע אחוזי נכות ופיצוי מתאים, אם יהיה בכך צורך. בברכה, ד"ר עידו ווליניץ - אינפומד