דלג לתוכן

תופעות לוואי תוך כדי טיפול בהליקובקטר פילורי

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/02/2009 תאריך עדכון: 26/09/2013
1 דקות קריאה

שאלה:

אני נוטלת כדורי אומפרדקס ומוקסיפן 500 לטיפול בהליקובקטר פילורי זה שבוע וחצי. אני כבר סובלת ממנו כבר חודשיים. החיידק ככל הנראה עוצר לי את האפשרות להוציא גזים החוצה דרך הפה ויוצר מצב של חנק ויובש בפה, דבר מלחיץ ביותר, וכנראה גם יוצר התקף חרדה. מה עלי

תשובה:

איני יכולה להמליץ לך ליטול ואבן ללא בדיקה ומידע נוסף לגבי ההיסטוריה הרפואית שלך. התסמינים שיש לך בעת הטיפול באומפרדקס ומוקסיפן אינם שכיחים. תופעות הלוואי של אומפרדקס מעטות ולא שכיחות. עייפות וחולשה יכולות להופיע כתופעות לוואי של תרופה זו במקרים נדירים. שימוש במוקסיפן במקרה של רגישות לתרופה יכול לגרום לתסמיני אלרגיה (נפיחות, גרד, צפצופים בנשימה ועוד), אך מעבר לזה, לא אמורות להופיע התופעות אותן תיארת. אמליץ לך לפנות בהקדם לבדיקת רופא. בברכה, ד"ר קרן גלרון - אינפומד

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אמיר אורון
ד"ר אמיר אורון אורתופדיה
ד"ר אלי טופר
ד"ר אלי טופר נטורופתיה
ד"ר נטע לם
ד"ר נטע לם רפואת שיניים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו