תופעות לוואי של פוסיד שניתן לטיפול בבצקת ריאות
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אני בת 83. לאחר אשפוז בגלל בצקת ריאות הועלה מינון התרופה פוסיד מ-2 כפול 40 מ"ג ל-120 מ"ג: 80 בבוקר ו-40 אחה"צ. יש איבוד טוטלי של התיאבון וכן הרגשת בחילה. מה עושים?

תשובה:
תופעות אלו יכולות להיות תופעות לוואי של הכדור, אבל יכולות להיות גם כתוצאה מסיבות נוספות: הבעיה הרפואית עצמה, דיכאון ועוד. לא הייתי ממליצה להפסיק את הכדור כי הוא ניתן על מנת שלא תהיה הצטברות של נוזלים בגוף וכדי למנוע התפתחות בצקת ריאות, ובכלל, איני יכולה לתת עצות מסוג זה מבלי לראות את המטופלת. אם הבעיות מהן את סובלת נמשכות, פני לרופא המטפל. בברכה, ד"ר שירי אורי - אינפומד