בן משפחה קרוב בן 26 שנה החל לסבול מזה כשבועיים מסימפטומים שהתחילו מהרדמ
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

בן משפחה קרוב בן 26 שנה החל לסבול מזה כשבועיים מסימפטומים שהתחילו מהרדמות רגל ימין, לאחר מס' ימים הרדמות רגל שמאל, לאחר מכן יד ימין, אחריה יד שמאל והיום (19/02) מתחושת הרדמות בלחי ימין ובלשון. לפני כשנתיים לערך נמצאה מחלת הסוכרת 1 TYPE. הנ"ל מאו

תשובה:
בן משפחה קרוב בן 26 שנה החל לסבול מזה כשבועיים מסימפטומים שהתחילו מהרדמות רגל ימין, לאחר מס' ימים הרדמות רגל שמאל, לאחר מכן יד ימין, אחריה יד שמאל והיום (19/02) מתחושת הרדמות בלחי ימין ובלשון. לפני כשנתיים לערך נמצאה מחלת הסוכרת 1 TYPE. הנ"ל מאושפז מיום שבת , נעשו לו הבדיקות הבאות : דם (לא ידוע פירוט מדויק) צילומים של עמוד השדרה, mri , ct גב וראש, דגימת נוזל מעמוד השדרה. בכל הבדיקות שנעשו הממצאים היו תקינים, אך המצב ממשיך להחמיר. האם הסימפטומים והמידע הנ"ל יכולים להוביל לכיוון / להשערה דיאגנוסטית. נשמח לכל קצה חוט. תודה מראש. כמובן שלא ניתן לאבחן דרך הרשת, אולם התסמינים כפי שאת מתארת יכולים להתאים לכמה אבחנות. הרדמות רגל מתארת הפרעה בהולכה עצבית שיכולה לנבוע מסוכרת, אולם במקרה כמו שאת מתארת בהם התסמינים הולכים ומטפסים מהרגליים לכיוון הידיים, יש לחשוב גם על תסמונות נוירולוגיות ספציפיות, כמו תסמונת גילאן-בארה. אני בטוח שהרופאים במחלקה בה קרוב משפחתך מאושפז יודעים את האבחנה המבדלת. בכל מקרה אנו מאחלים החלמה מהירה. [23/02/2002]