אילו תכניות הדרכה יכולות לעזור לילד הסובל מאוטיזם? לאיזו מין תמיכה אזדקק?
מאת: מערכת אינפומד
1 דקות קריאה
שאלה:

אילו תכניות הדרכה יכולות לעזור לילד הסובל מאוטיזם? לאיזו מין תמיכה אזדקק?

תשובה:

נוכחות של בן משפחה עם אוטיזם מציבה אתגרים רבים. תמיכה והכשרה להורים ואחים הם חלק חשוב מן הטיפול בילד הסובל מאוטיזם. הכשרת הורים על מהות האוטיזם וכיצד לשלוט ביעילות בתסמינים הוכחה כמפחיתה את המתח במשפחה ומשפרת את תפקודו של הילד הסובל מאוטיזם. חלק מהמשפחות זקוקות ליותר תמיכה והדרכה מאחרות, בכפוף לתפקודן הפנימי, למערכות התמיכה הקיימות שלהן ולמצבן הכלכלי.

חשוב שהורים יחפשו באופן פעיל אחר כל מקור תמיכה אפשרי. דברו עם קופת החולים ובררו מה הן האפשרויות בסניף המקומי שלכם. חברים, בני משפחה, מוסדות ציבוריים וארגונים מקומיים או ארציים הם כולם מקורות תמיכה אפשריים.

יהיה אשר יהיה מקור התמיכה שאתם מקבלים, הצעדים הבאים מועילים לכל המשפחות שלהן בן או בת הסובלים מאוטיזם:

  • קבעו הפסקות. הדרישות היומיומיות של טיפול בילד אוטיסט עלולות להכריע אתכם. אנשים שעברו הכשרה יכולים להחליף את בני המשפחה במילוי חובות הטיפול במקרה הצורך. ההפסקות הללו מסייעות למשפחות לתקשר באופן פחות לחוץ ומאפשרות להורים להתמקד ביחסיהם עם ילדיהם האחרים. הפסקות קבועות יכולות גם לאפשר למשפחה להמשיך לטפל בילד הסובל בבית, במקום להפוך כה תשושים עד שהם נאלצים לפנות לפתרון מוסדי.
  • חפשו עזרה לילד או ילדה עם אוטיזם הנכנסים לגיל ההתבגרות. שירותים קהילתיים ומוסדות ציבוריים יכולים לעזור למשפחות במהלך תקופה קשה במיוחד עבור ילדם. ילד מתבגר הסובל מאוטיזם עשוי להפיק תועלת משהות בפנימייה, תעסוקה מיוחדת ותוכניות אחרות שנועדו לסייע במעבר לגיל הבגרות.
  • צרו קשר עם משפחות אחרות שלהן ילדים הסובלים מאוטיזם. ישנן משפחות רבות החולקות את דאגותיכם וקשייכם היומיומיים. ארגונים מקומיים וארציים יכולים לעזור לחבר בין משפחות ולספק מידע חיוני. רוב מומחי הבריאות שלכם יוכלו להמליץ על שירותים שכאלה גם הם.